facebook

 

 

Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

World Lingo μετάφραση

Google μετάφραση

 Online Εγκυκλοπαίδεια

 Παγκόσμια ώρα

  

 

The best web hosting reviews updated with new hosting providers. HostGator Reviews ratings and coupon codes.

Πτυχίο GRE

Εκτύπωση


 •  Τι είναι το Gre

Το Graduate Record Examination - General Test (Gre)είναι ένα τεστ που δίνει στα Πανεπιστήμια τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τα προσόντα των υποψήφιων φοιτητών και το δυναμικό τους για μεταπτυχιακές σπουδές.

 
Οι βαθμοί στο GRE αντιπροσωπεύουν ένα κοινό μέτρο με το οποίο συγκρίνονται φοιτητές που κατά τα άλλα έχουν αρκετά διαφορετικό υπόβαθρο (γνωστικό αντικείμενο σπουδών, Πανεπιστήμιο προπτυχιακών σπουδών, χώρα, μητρική γλώσσα κ.α.). 
 
Ο μέσος όρος βαθμολογίας στις προπτυχιακές σπουδές και η επίδοση στο GRE αποτελούν τους δύο σημαντικότερους δείκτες που εξετάζουν τα Πανεπιστήμια για την επιλογή των φοιτητών που θα αποδεχτούν. 
 
Το GRE δημιουργήθηκε και διανέμεται από τον αμερικανικό οργανισμόEducational Testing Service (ETS).

 • Τι εξετάζει - GRE
  Οι εξεταζόμενοι αξιολογούνται σε τρεις τομείς: Αναλυτική Ικανότητα, Λεκτική Ικανότητα και Ποσοτική Ικανότητα. Η εξέταση γίνεται στην αγγλική γλώσσα.
 • Δομή του Τεστ - GRE
  Η εξέταση στο GRE γίνεται μέσω υπολογιστή, διαρκεί περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά και περιλαμβάνει:
 • Analytical Writing Section (Χρόνος: 75 λεπτά)
Μορφή Διάρκεια Τομέας εξέτασης
 Έκθεση  45 λεπτά  Analysis of an Issue
 Έκθεση  30 λεπτά  Analysis of an Argument

 

 • Quantitative Section (Χρόνος: 70 λεπτά). Περιλαμβάνει δύο τμήματα των 35 λεπτών το καθένα.
Μορφή του κάθε τμήματος

Είδος Ερωτήσεων
 Quantitative Comparison Questions
Multiple Choice - Select One Answer
Multiple Choice - Select One or More Answers
Numeric Entry Questions

 

 • Verbal Reasoning Section (Χρόνος: 60 λεπτά) Περιλαμβάνει 2 τμήματα των 30 λεπτών το καθένα
Μορφή του κάθε τμήματος Reading Comprehension
Text Completion
Sentence Equivalence


 • Analytical Writing Section - GRE


Εξετάζει την ικανότητα των υποψηφίων να παρουσιάζουν γραπτώς τις απόψεις τους. Αξιολογούνται οι ικανότητες λογικής ανάλυσης και σύνθεσης με δύο είδη έκθεσης:
Analysis of an Issue: Ζητείται από τον εξεταζόμενο να τοποθετηθεί αναφορικά με ένα θέμα γενικού ενδιαφέροντος, με ανάπτυξη λογικών επιχειρημάτων.
Analysis of an Argument: Ζητείται από τον εξεταζόμενο να σχολιάσει επιχειρήματα ή συμπεράσματα άλλων όσον αφορά την επάρκειά τους από συλλογιστική άποψη.


 • Quantitative Reasoning Section - GRE


Στο τμήμα αυτό αξιολογείται η επάρκεια στη γνώση και χρήση βασικών μαθηματικών εννοιών. Περιλαμβάνονται 4 είδη ερωτήσεων:
Quantitative Comparisons: Στις ερωτήσεις αυτές ζητείται να συγκρίνει ο εξεταζόμενος δύο ποσότητες και να συμπεράνει αν είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες ή αν αυτό δεν μπορεί να καθοριστεί με τις διαθέσιμες πληροφορίες.
Multiple Choice - Select One Answer Choice: Στις ερωτήσεις αυτές πολλαπλών επιλογών, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει τη σωστή απάντηση από 5 επιλογές που του δίνονται.
Multiple Choice - Select One or More Answers Choices: Στις ερωτήσεις αυτές πολλαπλών επιλογών, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία ή περισσότερες σωστές απαντήσεις από μία λίστα επιλογών που του δίνονται.
Numeric Entry Questions: Οι ερωτήσεις αυτές δεν είναι πολλαπλών επιλογών, και ο εξεταζόμενος θα πρέπει να υπολογίσει την απάντηση και να την συμπληρώσει στο χώρο που του δίνεται στην οθόνη.


 • Verbal Reasoning Section - GRE

Σε αυτό το τμήμα εξετάζεται η κατανόηση γραπτού λόγου καθώς και η γνώση γραμματικής και λεξιλογίου της αγγλικής γλώσσας, με 3 είδη ερωτήσεων:
Reading Comprehension: Εξετάζεται με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής η κατανόηση γραπτού κειμένου και η εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων από τις πληροφορίες του. Τα κείμενα προέρχονται από τα πεδία των κοινωνικών, ανθρωπιστικών ή φυσικών επιστημών.
Text Completion Questions: Οι ερωτήσεις αυτές εξετάσουν την ικανότητα του εξεταζόμενου να ερμηνεύει και να αξιολογεί σωστά τα κείμενα που διαβάζει. Οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν κενά σημαντικών λέξεων τα οποία ο εξεταζόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει βασιζόμενος στις υπόλοιπες πληροφορίες του κειμένου.
Sentence Equivalence Questions: Οι ερωτήσεις αυτές περιλαμβάνουν μία πρόταση στην οποία υπάρχει ένα κενό, για το οποίο ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει δύο λέξεις οι οποίες συμπληρώνουν σωστά την πρόταση, αλλά και δημιουργούν δύο προτάσεις με το ίδιο νόημα.

 • Παρατηρήσεις - GRE

Ένα επιπλέον Pretest Section (Verbal or Quantitative) μπορεί να ζητηθεί να απαντηθεί από τον εξεταζόμενο σε οποιαδήποτε σειρά μετά το Analytical Writing Section. Οι απαντήσεις στο section αυτό δεν βαθμολογούνται αλλά αξιολογούνται για πιθανή χρήση των ερωτήσεων αυτών σε επόμενα τεστ. Ο εξεταζόμενος δεν γνωρίζει ποιο από τα sections δεν βαθμολογείται και θα πρέπει να απαντήσει κανονικά σε όλα.
 
Επίσης, στο τέλος του τεστ μπορεί να ζητηθεί από τον εξεταζόμενο να απαντήσει σε ένα Research Section. Ο εξεταζόμενος γνωρίζει ότι το τμήμα αυτό δεν βαθμολογείται και η συμπλήρωσή του είναι προαιρετική. 

Πηγή: clc.gr


Copyright © 2013 Γιακουμάκη | Φροντιστηριο ξενων γλωσσων ηρακλειο | All rights reserved.

Developed by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Valid XHTML 1.0 Transitional

  
 
Pearson Test of English  Hellenic American Union  Palso  British Council  Goethe Institut
                                                       

 

Joomla Free Templates designed by Website Hosting